З початку повномасштабної війни України з російським агресором Укртелеком забезпечує інтернет-доступ у 90% населених пунктів України, покритих мережею оператора. Ремонтні бригади продовжують працювати в надзвичайних умовах у режимі 24/7, і за час війни відновили сервіси для майже 300 тисяч користувачів інтернет-послуг у 1 200 населених пунктах. 

За час ведення активних бойових дій було здійснено понад 100 ремонтно-відновлювальних робіт на мережах національного рівня та використано понад 10 км волокно-оптичних кабелів для заміни пошкоджених ділянок. Значна кількість робіт проводилась під прикриттям воїнів ЗСУ.

Пріоритет у відновленні роботи мережі в умовах воєнного стану надається сервісам для Збройних Сил України та важливих державних і соціальних об'єктів, зазначають в Укртелекомі.

Компанія продовжує виконувати зобов'язання перед державою, сплативши в першому кварталі цього року майже 400 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів. Також Укртелеком надає підтримку, у тому числі фінансову, ЗСУ і ТрО. На потреби захисників було спрямовано майже 20 млн грн фінансової допомоги, передано понад 90 автомобілів. Станом на середину квітня 150 співробітників компанії служать у лавах ЗСУ та ТРО.

Укртелеком як національний оператор забезпечив переміщення телеком та ІТ-інфраструктури низки великих компаній у західні області України, надавши їм канали великої ємності та побудувавши інфраструктуру для розміщення власних ЦОДів (центрів обробки даних). Також побудовано інфраструктуру ЦОД для розміщення ресурсів українських «хмарних» провайдерів.