Компанія Lenovo на власному виробничому майданчику в Будапешті представила нові сонячні панелі, які забезпечать живлення у сфері високопродуктивних обчислень (HPC). Новітній Глобальний інноваційний центр Lenovo, відкритий у жовтні 2023 року, тепер має можливість тестувати робочі навантаження високопродуктивних обчислень на 100% сонячної енергії.

Виробничий комплекс Lenovo в Будапешті був побудований з нуля з урахуванням принципів сталого розвитку. Нові панелі збільшують загальну потужність сонячної енергії до 3 мегават (МВт), що достатньо для живлення електромобіля, який може проїхати 17 380 кілометрів. Завершена інсталяція, яка тепер налічує 5072 сонячні панелі на двох будівлях, є частиною глобального плану Lenovo зі скорочення викидів категорії 2 шляхом розширення використання сонячної енергії в усьому світі. Наразі в експлуатації перебуває 17 МВт сонячних електростанцій, і Lenovo вивчає додаткові можливості для встановлення сонячних установок у Бразилії, Мексиці та Китаї.

На заводі в Будапешті впроваджено багато заходів зі сталого розвитку, зокрема, посилено ізоляцію опалення, додано нові датчики освітлення та повторно використовується тепло від повітряних компресорів. Тепло з виробничого цеху використовується для обігріву виробничих приміщень, а взимку для охолодження використовується холодне зовнішнє повітря, що допомагає знизити витрати на електроенергію.

Виробництво рішень Lenovo здійснюється за допомогою запатентованого процесу низькотемпературної пайки (LTS), який був розроблений Lenovo у 2017 році. За допомогою LTS тепло для пайки застосовується при максимальній температурі 180 градусів, що на 70 градусів нижче, ніж у попередньому методі, й призводить до скорочення викидів вуглецю під час виробництва.