Уже зараз бізнес має можливість зменшити споживання енергії у не пікові години, використовуючи функції плавного відключення в останній версії програмного забезпечення Intelligent Power Manager від Eaton. За допомогою поступового вимкнення електроенергії під час неопераційних годин, наприклад, вночі або на вихідних, а також завдяки перезапуску серверів та віртуальної інфраструктури, ІТ адміністратори можуть значно скоротити споживання. Це дозволяє знизити ціни до 50%.

Програмне забезпечення підтримує контрольований процес відключення, захищаючи дані й системи автоматичним та запланованим перезапуском. Це мінімізує ризик відмови системи або втрати даних і гарантує спокій співробітників.

За словами представника компанії Eaton, вимкнення серверів або додатків у той період часу, коли вони непотрібні, зменшує зношення критичної ІТ-інфраструктури. Це подовжує термін придатності обладнання, скорочує витрати на обслуговування і підвищує загальну ефективність ІТ-операцій. З програмним забезпеченням Intelligent Power Manager від Eaton компанії можуть заощаджувати гроші та зменшувати вуглецевий слід. Це надзвичайно важливо, оскільки у більшості країн зростає регуляторний тиск щодо енергоефективності бізнесу.