Міністра цифрової трансформації України.Запускаємо закрите бета-тестування програми електронного резидентства uResidency. Завдяки їй громадяни інших країн зможуть зареєструвати та вести бізнес, а також сплачувати податки в Україні. 

Програма спрямована на власників малого бізнесу з Азії та Європи. У фокусі — спеціалісти з ІТ-сфери та фахівці, які надають онлайн-послуги у сфері креативної економіки. uResidency передбачає, що іноземці зможуть зареєструвати бізнес в Україні та автоматично сплачувати податки до нашого бюджету.

«Повномасштабне вторгнення суттєво вплинуло на українську економіку. Зараз ми провинні не просто відновити її до рівня 2021 року, а зробити так, щоб держава мала кошти на забезпечення армії та майбутню відбудову. uResidency — це якраз те рішення, яка допоможе системно залучати грошові потоки в Україну. У цієї програми величезний потенціал для відновлення нашої економіки як під час війни, так і після її завершення», — зазначив Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації України.

Програма також стимулюватиме банківську сферу через масштабування цифрових продуктів на іноземні ринки, створюватиме додаткові можливості для залучення інвестицій та посилюватиме бренд України як цифрової держави. 

Для того щоб стати е-резидентом, закордонним підприємцям не потрібно їхати в Україну. Для отримання статусу достатньо пройти одноразову офлайн-верифікацію в українській консульській установі в країні проживання. Усі інші процеси відбуваються повністю онлайн — від подання заявки на участь у програмі до відкриття банківського рахунку.

Після закінчення бета-тестування програма буде доступна громадянам перших чотирьох країн — Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Поступово цей список поповнюватиметься.

Проєкт uResidency реалізується за підтримки Європейського Союзу в межах проєктів EU4DigitalUA та DT4UA, що впроваджує естонська Академія електронного управління.