На своєму форумі в Бангкоку компанія Huawei показала бездротову тридіапазонну точку доступу AirEngine 8771-X1T, що використовує технологію WiFi 7. Примітно, що 7-ме покоління WiFi отримає статус офіційного стандарту IEEE 802.11be тільки в кінці 2023 року. Тим не менше, кілька виробників представили свої перші пристрої на базі WiFi 7 вже в цьому році.

Huawei AirEngine 8771-X1T – це пристрій корпоративного класу, який обладнаний смарт-антеною з динамічним зумом, що адаптує діаграму спрямованості сигналу залежно від сценарію роботи точки доступу. За рахунок функцій CoSR та multi-OFDMA девайс оптимізує використання частотного спектра та забезпечує передачу даних зі швидкістю до 18,67 Гбіт/сек при затримках передачі не більш ніж 10 мсек.

Оскільки в більшості країн світу використання частоти 6 ГГц для WiFi поки не дозволено, AirEngine 8771-X1T передбачає можливість перемикання 6-гігагерцового передавача на 5 ГГц. В результаті точка доступу буде працювати з одним радіомодулем 2,4 ГГц та двома 5 ГГц, тобто фактично як точка доступу WiFi 6 з додатковим 5-ГГц модулем.