Укртелеком працює  над тим, щоб посилити  позиції IT- та телеком-партнера для малого та середнього бізнесу. Вже зараз еко-система продуктових пропозицій для бізнесу налічує 10 компонентів з корисного програмного забезпечення та додаткових сервісів. Запорукою подальшого розширення діапазону цієї лінійки є можливість використання більш високих швидкостей доступу до інтернету, яке забезпечує зміна технологій.

Завдяки розбудові оптичної інфраструктури Укртелекому, частка «оптичних» підключень серед бізнес-клієнтів постійно зростає. Так, у серпні вона склала 91% від загальних включень. Протягом літа спостерігалося впевнене відновлення попиту на оптичний інтернет серед бізнес-клієнтів. У серпні кількість таких включень зросла майже в 4 рази порівняно із березнем, коли повномасштабна військова російська агресія різко скоротила активність бізнесу. Найчастіше за останні місяці оптичний інтернет обирали представники малого та середнього бізнесу, що займаються транспортними перевезеннями, торгівлею, а також локальні аптечні мережі.

Загалом, на початок вересня бізнес-споживачі використовували більше 43 тисяч підключень оптичного інтернету від Укртелекому. Ця цифра перевищує кількість користувачів інтернету за базі xDSL-технологій і буде надалі зростати, завдяки вибору клієнтами більш високих швидкостей, які доступні на оптичній мережі.

Варто відзначити, що посилення домінування оптичного інтернету сприяє не лише подальшому розширенню переліку корисного для бізнесу програмного забезпечення типу SaaS (soft as a service), але також зростанню кількості підключень хмарної АТС і супутніх бандл-пропозицій (SaaS + інтернет).