Попри війну, українські підприємці продовжують працювати і розвиватися. Однак багато з них втратили ринок збуту або ж кількість клієнтів значно зменшилась. Тому для багатьох власників бізнесу вихід на міжнародний ринок – це можливість масштабуватися та представити українське всьому світові. 

Мінцифра спільно з Укрпоштою, маркетплейс-промоушн агенцією Disqover Agency та Startup Ukraine звернулися до Amazon із закликом підтримати українських продавців. Як результат компанія скасувала реферальну комісію для наших підприємців терміном на 1 рік.

«Для кожного власника бізнесу надзвичайно важлива підтримка з боку держави і світу. Саме тому ми звертаємось до світових компаній із закликом підтримати український малий і середній бізнес. Нові умови для наших підприємців на Amazon – наша спільна перемога на економічному фронті. Тепер українці зможуть просувати свої товари на європейський ринок на більш вигідних умовах», – зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.  

«У відповідь на ваш запит підтримати українських продавців на нашому маркетплейсі я радий підтвердити, що зараз ми запроваджуємо спеціальні умови для бізнесу з адресою відправлення в Україні. З 6-го вересня ми знижуємо реферальну комісію до 0% на період 12 місяців для всіх українських продавців на Amazon в Європі та Великобританії», – відповів Ксав‘є Фламанд, Віцепрезидент EU Seller Services.

Нові умови значно полегшують вихід українських компаній на європейський ринок. Раніше реферальна комісія на Amazon з кожного продажу становила від 7 до 17%. Відтепер українські продавці звільняються від цієї комісії. 

«Рішення маркетплейсу скасувати на рік комісію на продажі в країнах Євросоюзу та Великобританії є прекрасним доповненням політики ЄС в питаннях підтримку українського бізнесу.  Зважаючи на те, що Європейський Союз скасував мита на товари, в тому числі і ті, що пересилаються в  посилках, таке рішення Amazon ще більше покращує умови для експортерів. Таким чином, українським продавцям потрібно буде платити лише ПДВ країни призначення, а цей процес на Amazon  автоматизовано через систему Import-one-stop-solution (IOSS)», – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.