Нещодавно GlobalData опублікувала звіт «5G Mobile Core: Competitive Landscape Assessment», в якому оцінена конкурентоспроможність рішень у цій галузі. Згідно з даними компанії, портфоліо Huawei 5G Core є найсильнішим: воно отримало оцінку «лідер» серед усіх рішень у сфері 5G і сценаріїв використання в усьому світі. Розрив між Huawei та компанією, що посіла друге місце, у 2,3 разу більший, ніж у 2021 році. Huawei 5G Core отримує звання лідера ринку вже четвертий рік поспіль.

GlobalData — всесвітньо відома аналітична та консалтингова компанія в галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). Окрім аналізу постачальників, GlobalData надає послуги з дослідження і прогнозування ринку. Згідно зі звітом, високі вимоги висовуються до стабільності та надійності проєктування мережі, оскільки все більше світових базових мереж переходять у хмару та на 5G. Зважаючи на цей тренд, при оцінюванні готовності 5G-рішення для базової мережі до комерційного застосування важливішу роль відіграє те, як воно працює в комерційних робочих мережах.

Оскільки мережі 2G, 3G, 4G, 5G Non-Standalone (NSA) і 5G Stand Alone (SA) співіснуватимуть протягом тривалого часу, постачальники обладнання мають надати рішення 5G для базової мережі. Це може сприяти переходу до 5G SA та використання конвергентної архітектури базової мережі для подолання викликів, пов'язаних із співіснуванням різних RAT, зокрема складного техобслуговування та експлуатації. Більше того, основними критеріями оцінювання у звіті є інновації від постачальників обладнання і прогрес комерційного застосування в мережах автономного водіння і голосових послугах.


Стійкість архітектури. Huawei 5G Core розроблено на основі телекомунікаційної хмари й архітектури, орієнтованої на мікросервіси. Завдяки Rock-solid Reliability Advanced, рішенню із забезпечення надійності, Huawei 5G Core допомагає операторам створювати наднадійні мережі преміумкласу. Вони характеризуються відмовостійкістю обладнання, захистом від перевантаження ПЗ, послугами, які працюють у звичному режимі при незвичайних ситуаціях, а також можливістю оновлення на вимогу для постійного доступу до онлайну.

Зрілість рішення. Huawei 5G Core є лідером із масштабного комерційного використання у всьому світі, пропонуючи стабільну та надійну продуктивність робочих мереж і допомагаючи операторам розвивати користувачів і впроваджувати інноваційні послуги. Huawei 5G Core допомагає операторам тиражувати інноваційні 5GtoB проєкти у великих масштабах. Наприклад, рішення Mobile VPN було успішно випробувано та введено у комерційне використання на більш ніж 500 підприємствах у всьому світі. Воно охоплює широкий спектр сценаріїв застосування: приватні мережі кампусів, державні сервіси, охорона здоров'я, віддалені офіси.

Еволюція мереж. Huawei впровадила рішення Single Packet Core (SPC) і Single Voice Core (SVC) для створення заснованої на мікросервісах повністю конвергентної мережі передачі даних і голосового зв'язку. Таке впровадження, унікальне для галузі, уможливлює надання послуг абонентам 2G, 3G, 4G, 5G NSA та 5G SA в одній мережі. Це також спрощує мережеву взаємодію, експлуатацію та технічне обслуговування мереж і забезпечує їхню плавну еволюцію.

Автоматизація мереж. Рішення Huawei 5G Core також добре зарекомендувало себе в мережевій автоматизації. Компанія запропонувала рішення для мережі автономного водіння (ADN), засноване на телекомунікаційній хмарі. Це рішення забезпечує високу стабільність мережі, ефективну зміну мереж й оптимальну взаємодію з мережею, а також допомагає підняти рівень ADN до L4.

Завдяки безперервним інноваціям, дослідженням і практичному використанню 5G у всіх секторах економіки розвиток галузі 5G йде швидкими темпами, а надійна базова мережа підтримуватиме цей процес. Huawei продовжить подальший розвиток і комерціалізацію свого рішення 5G Core, допомагаючи міжнародним операторам розвивати послуги 5GtoC і 5GtoB та досягати успіху в своєму бізнесі.