Наприкінці минулого місяця тайванська компанія Infortrend оголосила про появу у своїх системах зберігання EonStor GS нового функціоналу — незмінного зберігання (immutable storage) на базі механізму одноразового запису WORM (write-once-read-many). Він захищає дані, що зберігаються на дисках EonStor GS, від атак програм-шифрувальників та інших кіберзагроз. Крім того, для запобігання злому облікових записів користувачів системи зберігання в EonStor GS реалізовано багатофакторну автентифікацію користувача (multi-factor authentication, MFA).

В даний час серія EonStor GS складається із трьох лінійок продуктів. Повністю твердотільні моделі EonStor GS 2000U, 3000U та 4000U використовують накопичувачі U.2 NVMe SSD та призначені для великих підприємств, яким потрібна СЗД з максимальною продуктивністю. Також гібридні EonStor GS3000 і GS4000, що випускаються для корпоративного сектора, на базі 12-гігабітного SAS обладнуються жорсткими і твердотільними дисками з інтерфейсами SAS і SATA, а молодші моделі серії – EonStor GS 1000 і 2000 – вендор позиціонує як систему для СМБ-сегменту.

Минулого тижня Infortrend представила нове покоління своєї повністю твердотільної уніфікованої системи зберігання EonStor GS U.2, що обладнана накопичувачами NVMe SSD, процесорами Intel Xeon D CPU, шинами розширення PCIe Gen4 та 100-гігабітним Ethernet мережевим інтерфейсом.

Вендор позиціонує EonStor GS U.2 як СХД старшого класу для обслуговування додатків, яким потрібна висока продуктивність зберігання та низькі затримки доступу до даних, наприклад, баз даних, віртуалізації, суперкомп'ютерних обчислень та обробки мультимедіа.

Лінійка EonStor GS U.2 складається з двох моделей: GS3024UT та GS4024U. Вони забезпечують продуктивність введення/виводу до 950 тис і 1100 тис IOPS відповідно і швидкість 24 Гбайт/с для читання та 12 Гбайт/с для запису.

Як стверджує вендор, швидкість запису зросла на 40%, порівняно з попереднім поколінням EonStor GS U.2. Продуктивність мережних з'єднань нових масивів зросла за рахунок використання 100-гігабітного інтерфейсу Ethernet замість 25GbE та 40GbE, який також підтримує технологію віддаленого доступу до оперативної пам'яті комп'ютера RDMA (Remote Direct Memory Access). Обидві моделі вміщують до 896 накопичувачів та при підключенні зовнішніх полиць розширення масштабуються до 3584 накопичувачів.