В рамках конференції SIGGRAPH 2022, що відбулася з 8 по 11 серпня в Канаді, корпорація Intel анонсувала нову лінійку графічних акселераторів (GPU) професійного класу під брендом Arc Pro A. Пристрої призначені для використання в робочих станціях.

Усі три новинки використовують реалізовані на апаратному рівні технології трасування променів (ray tracing) та машинного навчання, а також прискореного відео стандарту AV1. В компанії впевнені, що нові графічні прискорювачі знайдуть застосування в галузі інжинірингу будівель та машин, а також при створенні мультимедійного контенту.

Модель Arc Pro A30M GPU призначена для мобільних робочих станцій, а моделі Arc Pro A40 та A50 — для настільних систем у зменшеному форм-факторі (Small Form Factor, SFF). Ці відеокарти займають у корпусі комп'ютера відповідно один і два слоти PCIe 4.0×8. Всі пристрої підтримують виведення зображення у роздільній здатності до Ultra High Definition (UHD) та Ultrawide UHD.

Intel планує почати відвантаження Arc Pro A виробникам настільних та мобільних робочих станцій протягом третього кварталу.