Мережу оптичного інтернету у Київській області, яка покриває територію у 35 тисяч домогосподарств, відновлено на 100%

АТ «Укртелеком» завершив відновлення пошкодженої під час бойових дій та окупації російськими військами телекомінфраструктури в Київській області. Працюючи у координації з Держспецзв'язку, ЗСУ і підрозділами ДСНС, з початку квітня аварійні бригади оператора провели понад 100 ремонтних робіт на своїх технологічних майданчиках і здійснили 126 виїздів на ділянки пошкоджених ліній зв'язку. Інженерами було використано близько 4,5 тисяч метрів нового волоконно-оптичного кабелю для відновлення мереж доступу та замінено 20 одиниць виведеного з ладу чи повністю зруйнованого станційного і лінійного господарства. Загалом відновлена мережа оптичного інтернету покриває 35,2 тисячі домогосподарств у різних районах Київської області.

Також відновлено мережі для надання послуг об'єктам соціальної інфраструктури: медичних закладів, адміністративних служб і установ в населених пунктах області, зокрема, Бородянці, Бучі, Ірпені, Макарові.

Нагадаємо, що на початку травня Укртелеком відновив роботу одного з ключових вузлів зв'язку в Бородянці, де російські загарбники облаштували своє лігво.