Зростання рівня поширення електронних платежів сприяло росту ВВП України в середньому на 0,07% за 2011-2015 рр. ВВП Європи, в свою чергу, збільшився, в середньому, на 0,1% за рахунок збільшення використання карток за той самий період. Поширення електронних платежів сприяло збільшенню ВВП в Україні на 460 млн доларів США протягом 2011 - 2015 рр. Підвищення рівня зайнятості в Європі було обумовлене зростанням рівня поширення платіжних карток, у тому числі, завдяки позитивній динаміці розвитку цього показника в Україні. Використання електронних платежів сприяло створенню в середньому 13 520 нових робочих місць в Україні в період з 2011 по 2015 рр.

Національний банк України та компанія Visa обговорили можливість розробки спільного плану дій в рамках втілення стратегії розвитку cashless-економіки в Україні. Зараз Україна належить до групи країн з високим показником використання готівки в економіці. Стратегія Cashless Ukraine 2020 пропонує дорожню карту розвитку безготівкових платежів, що передбачає співпрацю, у тому числі, з міжнародними платіжними системами.

Один з елементів стратегії НБУ – це збільшення каналів прийому безготівкових платежів по всій країні. Наразі існує декілька бар’єрів, що можуть стримувати розвиток безготівкових платежів безпосередньо у місцях продажу як для покупців, так і для продавців. Один із таких бар’єрів – недостатній розвиток термінальної мережі, що спричинений, зокрема, вартістю платіжного терміналу обслуговування для підприємців. 

В рамках розвитку альтернативних платіжних технологій, компанія Visa обговорила з НБУ запуск в Україні технології mVisa, що дозволяє здійснення безготівкової оплати без наявності платіжної картки та окремого POS-терміналу. Клієнт може оплачувати товари та послуги за допомогою телефону із мобільним додатком або за допомогою сервісу USSD, а підприємець майже миттєво отримує повідомлення на свій телефон про надходження оплати. 

Технологія mVisa орієнтована як на невеликих торговців, які ще не приймають безготівкові платежі, так і на великі організації торгівлі, які можуть використовувати цю технологію для розширення каналів прийому безготівкових платежів. 

«Метою нашої співпраці з усіма учасниками ринку, у тому числі з міжнародними платіжними системами, є стимулювання безготівкових розрахунків, що призведе до збільшення обсягів торгівельної виручки у безготівковій формі. Стратегія розвитку сashless-економіки в Україні передбачає зниження обсягів використання готівки. Це сприятиме росту економіки, підвищить рівень її прозорості та спонукатиме до активного розвитку сучасних сервісів та технологій. Впливати на звички споживачів розраховуватися безготівково можна, в тому числі, завдяки створенню умов для зручних розрахунків. Це є ключовою передумовою зменшення використання готівки в цьому сегменті. Тому Національний банк підтримує розвиток  інноваційних сервісів для подальшого поширення безготівкових розрахунків», – зазначив Перший заступник Голови НБУ Яків Смолій.