Департаментом ІТ Адміністрації Президента України у Національній раді впроваджено автоматизовану систему електронного документообігу (СЕД), яка забезпечує електронний процес узгодження документів. СЕД дозволяє реалізувати концепцію «безпаперового діловодства».

Для реалізації цього проекту департамент ІТ АПУ проводив конкурс між державними організаціями для розробки СЕД. Усі учасники заповнили відповідний опитувальник, для цього їм були надані роз’яснення і рекомендації. На основі аналізу відповідей з-поміж 12 претендентів було обрано двох замовників, зокрема і Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення.

Загалом Національній раді було надано повний спектр робіт: від підготовки внутрішньої інфраструктури органу до розгортання рішення та введення в експлуатацію, а саме:

  • Підготовка інфраструктури для розгортання рішення 

  • Впровадження рішення в інформаційне поле державної установи 

  • Адаптація рішення під особливості роботи державної установи 

  • Розширення функціональності рішення 

  • Інтеграція з іншими системами 

  • Надання консультацій та навчання

Дмитро Шимків, секретар Національної ради реформ, Заступник Глави Адміністрації Президента України: «З моменту початку роботи над системою електронного документообігу фахівцями Адміністрації Президента України пройшло понад 1,5 роки. З того часу ми не лише запустили систему в АПУ, але й безкоштовно запропонували передати її будь-якій державній структурі в країні. Паралельно, силами внутрішньої команди Адміністрації СЕД пережила кілька етапів оновлення та доопрацювання. І тепер ми можемо констатувати її повну відповідність потребам та можливостям українських державних установ та підприємств. Нацрада з питань телебачення та радіомовлення – не перша організація, яка ухвалила рішення про використання СЕД. Ми маємо достатньо позитивних відгуків про систему, і пропонуємо її до використання усіма бажаючими держустановами».

Член Національної ради Валентин Коваль зауважив: «Впроваджувана система є досить проста і зрозуміла для користувачів. У ній відображені та враховані всі особливості документообігу Національної ради. Система максимально пришвидчує роботу з документами, забезпечує фіксацію всіх дій з документами і автоматизацію робочих процесів. У Національній раді пройшло успішне тестування системи, проведено низку тренінгів для працівників, що ще раз продемонструвало всі переваги системи і зручність у користуванні».

Отже, національний регулятор у сфері телерадіомовлення переходить до автоматизації основних процесів діловодства, аби максимально скоротити часові витрати на виконання обов’язкових завдань. Це дозволить поліпшити внутрішню і зовнішню комунікацію та слугуватиме поглибленню відкритості й прозорості конституційного органу.