Нова операційна система, її оновлення, а також офісний пакет від Microsoft пропонують комплексне безпечне робоче середовище, сертифіковане для використання в державних органах.

«Майкрософт Україна» повідомляє про завершення процесу державної сертифікації операційної системи Windows 8, її оновлення Windows 8.1 і пакету офісних програм Office 2013. Сертифікати Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, які видані на найновіші версії операційної системи та офісного пакету Microsoft, підтверджують їхню відповідність вимогам технічного захисту інформації в державі. А отже державні структури зможуть замінити застаріле програмне забезпечення на нові рішення із дотриманням вимог законодавства.


«Майкрософт Україна» дотримується нормативних вимог та підтверджує високий рівень надійності та захищеності своїх програмних продуктів. На сьогоднішній день нова операційна система та офісний пакет Microsoft – це єдине комплексне рішення, яке дозволяє організувати робоче середовище в державних органах, що відповідатиме затвердженим державою вимогам щодо технічного захисту інформації», – зазначив Михайло Шмєльов, директор з технологічної політики «Майкрософт Україна».

Сертифікація особливо важлива в світлі припинення підтримки вже застарілої операційної системи Windows XP після 8 квітня 2014 року. Випущена 12 років тому ця система на той час була яскравим прикладом передових технологій Microsoft, однак сьогодні вже не відповідає зростаючим вимогам до безпеки та продуктивності. Із 8 квітня 2014 року буде припинено випуск оновлень, тому вразливість Windows XP до зломів, вірусів і кібератак буде збільшуватися. Оскільки у багатьох організаціях існують нормативні та правові вимоги, що регламентують використання тільки підтримуваного програмного забезпечення, подальше використання застарілої ОС буде суперечити їм.

Водночас операційна система Windows 8 має вдосконалену систему безпеки та ввімкнені за замовчуванням налаштування, що покликані оберігати як особисту, так і службову інформацію. Безпека даних набуває особливої актуальності із розвитком віддаленої роботи. Windows 8 та Office 2013 - це також єдині сертифіковані програмні продукти для планшетів, що дозволять держслужбовцям використовувати всі переваги мобільності та ефективності у захищеному робочому середовищі.

Microsoft має великий досвід співпраці з державними органами у всьому світі та бере активну участь у національних проектах. В Україні компанія виступає стратегічним партнером Національного проекту «Відкритий світ», забезпечивши школярам сучасні планшети Surface на спеціальних умовах. В рамках цієї співпраці «Майкрософт Україна» також допомагає перевести освітній портал проекту на хмарну платформу Windows Azure.

Руслан Свірський, керівник Національного проекту «Відкритий світ»: «Сучасне комп’ютерне обладнання, що працює на сертифікованій державою операційній системі, надасть учням та вчителям доступ до інноваційних методів навчання та дозволить захистити особисті дані. Сертифіковані в Україні програмні продукти Microsoft допомагають безпечно користуватися технологіями та сприяють розвитку інформаційного суспільства в цілому».