У Києві сьогодні офіційно відкрито BIONIC University ­­­- перший в країні відкритий міжкорпоративний IT-університет, освітню ініціативу українського інноваційного парку BIONIC Hill. Новий заклад навчатиме IT-фахівців за трьома напрямами: Tech skills (навички програмування), Soft skills (навички соціальної взаємодії), Entrepreneurship (навички підприємництва). Поєднання сучасних технічних знань, навичок соціальної взаємодії та духу підприємництва дозволяє запропонувати IT-ринку якісно нових спеціалістів.

«Україна є лідером Центральної та Східної Європи з IT-аутсорсингу та посідає третє місце у світі за кількістю сертифікованих IT-спеціалістів після США та Індії. Ми маємо талановиту молодь і наше завдання – підтримати її та створити умови для професійного вдосконалення, застосування талантів саме в Україні. Навчання в BIONIC University безкоштовне, викладачі – досвідчені практики, серед партнерів – провідні гравці ринку. Наша освітня ініціатива дозволить перспективним хлопцям та дівчатам швидше опановувати необхідні навички та знання, що вкрай важливо на цьому висококонкурентному ринку. Але найбільш важливо те, що до BIONIC University приходять люди, які прагнуть розвитку. Ми робимо на них ставку», - зазначив засновник інноваційного парку BIONIC Hill Василь Хмельницький.

До офіційного відкриття BIONIC University майже рік працював у тестовому режимі. За цей час було створено навчальні програми, розроблено правила відбору учасників, сформовано команду тренерів, залучено корпоративних та освітніх партнерів. Наразі заклад повністю готовий до роботи і розрахований на підвищення кваліфікації понад тисячі фахівців на рік.
«Завдяки практичній спрямованості та короткостроковому характеру програм, об’єднанню різних напрямів підготовки та мережі корпоративних партнерів BIONIC University значно підвищує шанси спеціалістів на успіх. Завдання BIONIC University – бути провайдером висококваліфікованих фахівців для ІТ-компаній та кар’єрним ліфтомдля талановитої молоді. Це перший заклад подібного формату в Україні і він викликав значний інтерес з боку провідних високотехнологічних компаній», - зазначив перший віце-президент BIONIC Hill Віктор Галасюк. Партнерами університету вже стали Infopulse, Cisco, HP, Ciklum, Luxoft, Art-Master. Підтримку проекту в галузі розвитку та управління людським капіталом надає компанія Jansen Capital Management.

Сьогодні заклад працює на базі Києво-Могилянської академії, яка є головним освітнім партнером BIONIC University. Після відкриття першої черги BIONIC Hill у 2015 році університет переїде на територію інноваційного парку у власну будівлю, поряд із якою буде побудовано сучасні гуртожитки.

Із нагоди відкриття університету 27 вересня до Києва прибула делегація представників відомих навчальних закладів, високотехнологічних та консалтингових компаній. Серед них - віце-президент Intuit Labs Х’ю Молотці, директор зі стратегічних питань, виконавчий директор Singularity University Labs Габріель Балдінуччі, керівник із розвитку бізнесу Cisco Тетяна Толмачева, керівник напряму освітніх послуг у Центральній та Cхідній Європі Hewlett Packard Івона Дмошовська, директор із розвитку бізнесу EMC2 Євгенія Майєр, президент Києво-Могилянської Фундації Америки Марта Фаріон, перший посол США в Україні та партнер консалтингової компанії Bingham Consulting Роман Попадюк.

Протягом візиту гості зустрінуться із командою інноваційного парку BIONIC Hill, віце-прем’єр-міністром України Костянтином Грищенком та головою Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимиром Семіноженком, головою КМДА Олександром Поповим. Також вони відвідають урочисту церемонію відкриття BIONIC University, участь в якій візьмуть представники державних органів влади та міжнароднихй українських IT-компаній.

Нагадаємо, що BIONIC Hill – перший український інноваційний парк. Він розташований у Святошинському районі Києва неподалік від смт. Коцюбинське. У парку працюватимуть провідні українські та міжнародні компанії, ключовими спеціалізаціями яких є IT, біотехнології та енергозбереження. Реалізація проекту дозволить забезпечити 35 тис. робочих місць.

Загальна територія інноваційного парку BIONIC Hill становить 147 га, на яких буде збудовано близько 900 тис. кв. м. будівель та споруд. До інфраструктури проекту належать сучасні науково-дослідницькі й бізнес-центри, лабораторії та наукомістке виробництво. Буде побудовано комфортабельне житло, університет із гуртожитком, поліклініку, школу та дошкільні заклади. Також буде споруджено готель із конференц-залом та спортивно-оздоровчий комплекс. Першу чергу інноваційного парку буде здано в експлуатацію у 2015 році, завершення будівництва заплановано на 2020 рік.

Створення інноваційного парку BIONIC Hill ― бізнес-ініціатива провідного українського девелопера – компанії UDP. Запланований обсяг інвестицій – близько $1 млрд. Мажоритарним акціонером UDP є народний депутат України Василь Хмельницький.

Проект BIONIC Hill на 100% приватний, він не має державної частки власності та реалізується за підтримки Держінвестпроекту, КМДА та Держінформнауки. BIONIC Hill є складовою національного проекту "Технополіс" і відповідає стратегічним пріоритетним напрямам інноваційної діяльності в Україні, а також Стратегії розвитку Києва до 2025 року.