У 2015 році Україна знову прийме фінал найбільшого чемпіонату Європи, цього разу з баскетболу, - ЄвроБаскет 2015. Оскільки ця масштабна подія збере 24 національні збірні, а також багато вболівальників в шести містах України, місцевий організаційний комітет уже розпочав серйозну роботу із підготовки. Для мінімізації витрат на ІТ та забезпечення ефективності бізнес-процесів, організація обрала хмарний сервіс Microsoft Office 365.

Перед організацією стояло завдання з нуля побудувати систему для продуктивної роботи співробітників, не витрачаючи зайвих коштів на ІТ - обладнання та персонал. «З огляду на наші бізнес-потреби та специфіку, ми одразу зупинили свій вибір на хмарному рішенні. Справа в тому, що наша організація існуватиме лише до завершення чемпіонату в 2015 році, тому інвестувати у власну інфраструктуру для нас було б абсолютно не резонно. А оскільки персонал уже звик до роботи із офісними програмами від Microsoft, вибір провайдера був також досить очевидним», - повідомили в МОК «ЄвроБаскет 2015».

Обраний тарифний план Office 365 забезпечує організацію корпоративної електронної пошти на базі Exchange Online, дозволяє встановити на комп'ютери користувачів звичні для них офісні програми (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook та інші) і водночас мати можливість спільно працювати у хмарі за допомогою платформи Microsoft SharePoint Online. Окрім цього, сервіс дозволяє обмінюватися миттєвими повідомленнями і проводити наради за допомогою Microsoft Lync Online.

У квітні цього року МОК «ЄвроБаскет 2015» придбав 40 ліцензій Office 365. Планується, що до початку чемпіонату у 2015 році кількість користувачів хмарного офісу зросте до 200.

Нагадаємо, що хмарні сервіси уже набули значної популярності в Україні. Опитування, проведене аналітичною компанією Ipsos на замовлення Microsoft, показало, що малий та середній бізнес України найактивніше в Європі використовує хмарні сервіси для забезпечення гнучкості, економічної ефективності та безпеки свого бізнесу. 85% українських респондентів відповіли, що користуються хоча б одним із таких хмарних сервісів як електронна пошта, сервіси для зберігання даних та обміну документами, служби миттєвих повідомлень та офісні продукти для підвищення ефективності, наприклад, Office 365. В середньому в Центральній та Східній Європі доля користувачів хмарних сервісів в малому та середньому бізнесі сягає 65%, а у світі - 53%.