Голова Oracle Ларрі Еллісон заявив вчора, що компанія переносить свою глобальну штаб-квартиру в Нешвілл, що знаходиться в штаті Теннессі. Про це повідомляє CNBC. Еллісон пояснив, що хоче бути ближче до великого центру охорони здоров'я. Зокрема, Еллісон повідомив, що Oracle переносить «величезний кампус» в Нешвілл, «який в кінцевому підсумку стане нашою світовою штаб-квартирою».

На його думку, Нешвілл є відомим центром охорони здоров'я і «казковим місцем для життя», яке дуже подобається працівникам Oracle. Однак журналісти думають, що ця заява була зроблена під впливом моменту.

Нешвілл протягом десятиліть був головним гравцем у сфері охорони здоров'я, і зараз місто є домом для динамічної мережі медичних систем, стартапів та інвестиційних фірм. Репутація міста як центру охорони здоров'я зміцнилася, коли в 1968 році тут була заснована HCA Healthcare, одна з перших комерційних лікарняних компаній у США. HCA допомогла залучити до Нешвіла безліч медичних працівників, а інші організації швидко наслідували її приклад. Компанія Oracle побудувала свій новий кампус вартістю 1,2 млрд дол у місті близько трьох років тому.

Нагадаємо, що у 2020 році Oracle перенесла свою штаб-квартиру з Кремнієвої долини до Остіна, штат Техас. В останні роки компанія зробила значний поштовх у сфері охорони здоров'я, особливо завдяки придбанню за 28 млрд дол гіганта з виробництва програмного забезпечення для ведення медичної документації Cerner. Еллісон заявив, що Oracle є відносно новим гравцем у секторі охорони здоров'я, але він вважає, що компанія має певні "моральні зобов'язання" вирішувати проблеми, з якими стикається галузь.