Компанія Quantum, американський постачальник продуктів та сервісів для роботи з даними, нещодавно представила лінійку пристроїв резервного копіювання DXi T-Series. Лінійка складається з двох моделей - 6-дискової DXi T10-60 та 10-дискової DXi T10-120, обидві використовують твердотільні накопичувачі QLC для зберігання даних

В нових приставках застосовані NVMe-накопичувачі ємністю 15,5 Тбайт із можливістю об'єднання дисків у масив RAID-6. Новинки здатні записувати резервні копії зі швидкістю до 113 Тбайт/год і, як стверджує вендор, порівняно з приставками резервного копіювання з жорсткими дисками до 65 разів прискорюють запис резервних копій і до 12 разів відновлення вихідних даних. Це дозволяє частіше проводити резервне копіювання та тестувати резервні копії та процедури відновлення.

Приставки DXi T-Series виконані в одноюнітовому форм-факторі, масштабуються від 15 до 120 Тбайт корисної ємності та сумісні з пакетами резервного копіювання Veeam, Veritas та Commvault. Застосування фірмової технології дедуплікації Quantum дозволяє до 70 разів покращити ефективність використання ємності приставок.