Повідомляється, що Financial Times (FT) днями уклала угоду з OpenAI про ліцензування свого контенту та розробку інструментів штучного інтелекту. Таким чином FT стала ще однією новинною організацією, яка співпрацює з компанією OpenAI.

Представники FT вказують, що користувачі ChatGPT бачитимуть резюме, цитати та посилання на статті видання. Будь-який запит, який повертає інформацію з FT, буде приписуватися виданню.

OpenAI буде використовувати матеріали FT для навчання своєї мовної моделі. Також компанія співпрацюватиме зі ЗМІ з метою розробки нових ШІ-продуктів. Минулого місяця FT випустила бета-версію функції генеративного пошуку на основі моделі великої мови Claude від Anthropic. Цей інструмент дозволяє передплатникам знаходити інформацію в статтях видання.

Генеральний директор Financial Times Group Джон Ріддінг (John Ridding) каже, що, навіть співпрацюючи з OpenAI, видання продовжує залишатися відданим «людській журналістиці».

Слід зазначити, що OpenAI за минулий рік уклала кілька угод з новинними агенціями щодо ліцензування контенту для навчання моделей штучного інтелекту. Business Insider, Politico, також європейські видання Bild і Welt, вже підписали подібну угоду з OpenAI, щоб витягувати дані зі своїх статей. Associated Press також дозволяє OpenAI навчати свої моделі на їхніх даних. Однак, як повідомляється, OpenAI пропонує від 1 до 5 млн дол за ліцензування контенту з публікацій, що значно менше, ніж пропонують інші компанії, такі як Apple.