Ймовірно Ілон Маск планує стягувати невелику плату з нових користувачів X, щоб дати їм можливість публікувати повідомлення у соціальній мережі та вирішити проблему ботів. Так, нещодавно у Твіттері Маск заявив, що стягування невеликої плати з нових акаунтів – «єдиний спосіб» боротьби з ботами.

«Нинішній штучний інтелект (і ферми тролів) можуть легко пройти тест на бота», – сказав Маск, посилаючись на такі інструменти, як CAPTCHA. Пізніше Маск додав, що нові облікові записи зможуть публікувати повідомлення через три місяці після створення, якщо хочуть користуватися твітером безкоштовно.

Як і у випадку з іншими оголошеннями Ілона Маска, на даний момент немає жодних подробиць про те, коли ця політика почне діяти і яку плату доведеться платити новим користувачам.

Проте ще в жовтні минулого року X почав стягувати з нових неперевірених користувачів плату в розмірі 1 долара на рік у Новій Зеландії та на Філіппінах. Ті нові користувачі, які не хотіли платити гроші, могли читати пости, але не мали змоги взаємодіяти з ними. Щоб розміщувати контент, ставити лайки, робити репости, відповідати на повідомлення, додавати їх до закладок та цитувати їм потрібно було заплатити. Можливо, Маск запровадить аналогічну платню і для інших регіонів.

Раніше цього місяця компанія X повідомила, що платформа починає масштабне чищення від спам-акаунтів, попередивши користувачів, що їх кількість передплатників може постраждати. Однак, плануючи стягувати плату з нових користувачів, соціальна мережа, схоже, має намір вирішити проблему ботів.

Маск не раз говорив про боротьбу з ботами ШІ, але минулого року компанія X оновила свою політику, включивши до неї пункт про те, що публічні повідомлення можуть використовуватися для навчання алгоритмів машинного навчання або моделей штучного інтелекту. Крім того, у липні 2023 року Маск заявив, що його ШІ-компанія xAI використовуватиме публічні пости для навчання моделей.