Компанія AMD оголосила про впровадження продуктів Zynq та Artix в еталонну систему LiDAR наступного покоління від Sony Semiconductor Solutions (SSS), що застосовується в автомобільній галузі. LiDAR відіграє важливу роль для забезпечення глибини сприйняття і картографування середовища як для автоматизованого водіння, так і для додатків безпеки. Також завдяки штучному інтелекту LiDAR надає дані про класифікацію, сегментацію і виявлення об'єктів для 3D-сприйняття, що не може забезпечуватися лише камерами. Технологія й надалі лишатиметься критично важливою для точності керування і безпеки транспортних засобів.

AMD посідає провідну позицію в поліпшенні передових автомобільних технологій. Компанія розробляє рішення, що застосовуються в інформаційно-розважальних системах (консолях, дисплеях для пасажирів, цифрових кластерах), а також поліпшують безпеку (автоматизоване паркування, передня камера, LiDAR, круговий огляд) та автоматизоване водіння (комерційне, робототаксі тощо).

Цього року компанія досягла значних успіхів у цій сфері після оголошення на виставці CES про запуск нових рішень для автомобільних додатків нового покоління.