У межах проєкту «Laptops for Ukraine» Україна отримала 4 950 цифрових пристроїв, серед яких — планшети та електронні книги. Техніку розподілять між десятьма областями, де діти навчаються у змішаному та дистанційному форматі. Найбільше техніки отримають учні з Харківської, Запорізької, Херсонської та Донецької областей, які навчаються виключно онлайн.

Окремо Amazon в межах Коаліції девайсів передасть ще 700 девайсів. Це відбулося за сприяння Фундації Олени Зеленської, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти і науки України.

За розподілом техніки можна стежити в режимі реального часу на публічному дашборді. Про це повідомив Михайло Федорів, віцепрем'єр-міністр та керівник Мінцифри.

Попри всі виклики діти мають право на якісну освіту. Якщо немає можливості навчатись офлайн — школярів треба забезпечити технікою для навчання, щоб вони не брали в батьків телефони, щоб зайти на уроки. Посилено і послідовно працюємо з міжнародними партнерами та залучаємо всі можливі ресурси, щоб дати дітям можливість нормально навчатись.