26 лютого на виставці MWC 2024 компанія Lenovo представила своє найновіше портфоліо спеціалізованих пристроїв, програмного забезпечення та інфраструктурних рішень на базі ШІ. Зокрема Lenovo продемонструвала останнє покоління бізнес-ноутбуків — ThinkPad T14 Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 та ThinkBook 14 2-в-1 Gen 4. Процесори Intel Core Ultra з технологією vPro, якими обладнано деякі новинки, та Windows 11 пропонують оптимальну екосистему апаратних і програмних рішень на базі ШІ. Завдяки постійному збільшенню вибору програмних застосунків з підтримкою прискорення ШІ користувачі можуть насолоджуватися новими вдосконаленими можливостями в широкому спектрі зручностей використання та продуктивності.

В Lenovo відзначають, що революція комп'ютерів зі ШІ вже почалася, і компанія прагне трансформувати свої ПК та "розумні" пристрої для надання персоналізованих рішень. Нові ноутбуки вендора — одні з перших, у яких впроваджені технології ШІ. Вони забезпечують користувачам повний персоналізований досвід роботи з ПК, допомагаючи оптимізувати робочі процеси та підвищити продуктивність.

Також Lenovo та Motorola спільно запустили Smart Connect — програмне рішення, яке об'єднує цифрові екосистеми для створення безперебійної роботи з декількома пристроями. Smart Connect розблоковує синергію між пристроями, щоб максимізувати продуктивність, об'єднуючи можливості девайсів та управління даними. Завдяки Smart Connect користувачі можуть перемикати завдання між ПК, телефоном і планшетом, насолоджуватися безпроблемним і безпечним обміном файлами, отримувати доступ до мобільних застосунків на ПК і легко керувати телефонними сповіщеннями.

Незалежно від того, чи користувач працює, творить, грає на ПК, спілкується та споживає контент на смартфоні або бере з собою в дорогу планшет, перемикання з пристрою на пристрій та обмін контентом між екосистемами тепер можливий лише одним дотиком до екрана. Завдяки Smart Connect користувачі можуть дивитися фільм на планшеті, а потім перенести його на ПК, щоб продовжити перегляд, слухати подкаст на смартфоні, а вдома дослухати на ноутбуці, працювати над документом на лептопі та редагувати його на смартфоні, і навіть запустити презентацію на настільному ПК і зробити її більш портативною, перенісши на планшет. Користувачі також можуть легко виводити все, що відображається на телефонах на великий екран, наприклад, легко переносити ігри, фільми, шоу та додатки з телефону на телевізор, щоб мати більше місця для роботи та розваг.