Компанія ASUS оголосила про початок продажу в Україні легкого, стильного й екологічного ноутбука ASUS Chromebook CX1, оснащеного 14-дюймовим дисплеєм із роздільною здатністю Full HD і чотириядерним процесором Intel Pentium Silver. Крім того, він пропонує швидкісний бездротовий модуль Wi-Fi 6 і акумулятор високої ємності, який забезпечує до 12 годин автономної роботи. 

Цей легкий ноутбук, що важить лише 1,47 кг, виготовлено з урахуванням принципів раціонального природокористування, наприклад, у його корпусі використано матеріали з вторинної сировини. Завдяки шарніру, що розкривається на 180°, кришку пристрою можна розмістити горизонтально, що особливо зручно для обміну контентом із друзями або обговорення ідей із колегами.

Завдяки посиленим елементам конструкції ASUS Chromebook CX1 відрізняється підвищеною міцністю. Він успішно пройшов випробування на відповідність американському військово-промисловому стандарту MIL-STD-810H. Крім того, пристрій проходить суворі внутрішні тести ASUS, зокрема випробування на стискання панелі, вплив вібрації й падіння, роботу в умовах екстремальних температурах тощо.

Завдяки можливостям Google Workspace та іншого програмного забезпечення для ефективної роботи, доступного в магазині Google Play, ASUS Chromebook CX1 дає змогу швидко працювати зі списком справ будь-де. Вбудований антивірусний захист і автоматичні оновлення надійно захищають як пристрій, так і дані, що зберігаються на ньому, і гарантують актуальність системи й засобів захисту.

Швидше виконувати завдання з ASUS Chromebook CX1 можна за допомогою голосового помічника. Щоб надіслати електронний лист, знайти документ, прослухати музику, отримати доступ до календаря або налаштувати пристрій розумного дому, достатньо сказати «Окей, Google» і попросити помічника виконати потрібну дію – немає потреби переходити між різними програмами та екранами.

ASUS Chromebook CX1 (CX1400CKA) з процесором Intel Pentium N6000, оперативною пам’яттю 8 ГБ і eMMC-накопичувачем на 128 ГБ вже доступний у національних мережах ROZETKA, Comfy, KTC, Brain та інших, а також в офіційному магазині ASUS Україна, за рекомендованою ціною 15 999 грн. Пристрій оснащений новою заводською клавіатурою, на якій присутні символи лише української та англійської розкладок.