Китайська корпорація Huawei вперше представила свою власну операційну систему для смартфонів Harmony у 2019 році і через рікпочала встановлювати її на більшості своїх телефонів. Це був вимушений крок, адже адміністрація США наклала санкції на компанію і припинила можливість використання ОС Android в її продуктах.

Попередні версії Harmony OS дозволяли без проблем застосувати програми, створені для Android. Єдине обмеження для користувача було в тому, що він не міг завантажувати їх з Google Play Market. Йому доводилося або встановлювати їх вручну, або завантажувати з Huawei AppGallery. В новій версії Harmony OS додатки Android не будуть підтримуватися, оскільки компанія прагне розвивати власну програмну екосистему. Про це повідомляє місцеве видання Caixin.

Huawei планує випустити версію для розробників своєї платформи HarmonyOS Next у 2-му кварталі цього року, а потім повну комерційну версію в 4-му кварталі.

У кінці серпні 2023 року Huawei анонсувала серію преміальних смартфонів Mate 60, що оснащені чіпсетом Kirin 9000s (SoC). Ця мікросхема розроблена власним інженерним підрозділом Huawei HiSilicon і виготовлений на фабриці SMIC. Телефон підтримує мобільний зв'язок 5G, бездротове зарядження, захищений від вологи згідно зі стандартом IP68, також має чимало інших принад.

Згідно з попереднім звітом, дохід Huawei у 2023 році сягне 97 млрд дол. Це майже на 9% перевищує показник минулого року.