26 липня компанія Samsung анонсувала нові складані смартфони Galaxy Fold 5 та Galaxy Flip 5. В моделі Galaxy Flip 5 значно збільшився зовнішній дисплей і тепер він займає практично всю площу «кришки». Задні камери оснащені технологією штучного інтелекту, яка робить фотографії та відео чіткішими. Основний екран став більш міцним, покращено конструкцію шарніра, який дозволяє пристрою складатися.

Розмір зовнішнього екрана Galaxy Flip 5 дорівнює 3,4 дюйми, основного – 6,7 дюйми. Роздільна здатність селфі-камери становить 10 Мп, двох основних – по 12 Мп. Потужність акумулятора становить 3700 мАг. Апарат підтримує одну нано-симкарту та одну електронну (eSIM). Модель буде доступна у двох варіантах вбудованої пам'яті (256 Гб та 512 Гб) та чотирьох кольорах.

 

Galaxy Fold 5 також оснащений новим шарніром, при цьому корпус став тоншим. Пристрій отримав яскравіший, ніж у попередніх моделей, дисплей діагоналлю 7,6 дюйма з імерсивним ефектом і зовнішній на 6,2 дюйма. Роздільна здатність зовнішньої камери становить 10 Мп. Основні камери: підекранна на 4 Мп, подвійна ультраширока на 12 Мп, потрійна ультраширока на 12 Мп, ширококутна на 50 Мп і телескопічна на 10 Мп. Місткість акумулятора – 4400 мАг. У моделі можуть використовуватися до двох нано-симкарт та одна електронна (eSIM).

Смартфон Galaxy Fold розгинається на 180 градусів і може трансформуватися в планшет, першу подібну модель (вперше в світі) Samsung представив у лютому 2019 р.,.

Galaxy Fold 5 буде постачатися у версіях з обсягом пам'яті 256 Гб, 512 Гб та 1 Тб, а також у трьох кольорах.


Вартість Samsung Galaxy Fold 5 в Україні стартує від 74 тисяч грн, а Galaxy Flip 5 – від 42 тисяч грн.