Бренд ASUS Republic of Gamers (ROG) анонсував в Украні першу модель з серії геймерських ноутбуків ROG Strix – 16-дюймову модель ROG Strix SCAR 16 (2023).

Лептоп оснащений потужним флагманським процесором Intel Core i9-13980HX 13-го покоління з 24 ядрами й 32 потоками, дискретною відеокартою NVIDIA GeForce RTX 4080 для мобільних пристроїв із повною графічною потужністю (TGP) 175 Вт, а також надсучасною оперативною пам’яттю DDR5 обсягом до 64 ГБ та накопичувачем PCIe Gen4x4 до 4 ТБ. Дисплейний мультиплексор MUX Switch та підтримка технології NVIDIA Advanced Optimus міттєво перемикають систему в режим дискретної графіки, що дозволяє максимально використати потенціал відеокарти. Для надійного охолодження в ноутбук інтегрована комплексна інтелектуальною системою охолодження з трьома вентиляторами та сімома тепловими трубками. Роль термоінтерфейсу на процесорі та відеокарті виконує спеціальна термопаста – рідкий метал Conductonaut Extreme.


Підтримка мережевих інтерфейсів Wi-Fi 6E та 2,5G Ethernet забезпечує швидку передачу даних. А за допомогою порту HDMI 2.1 із пропускною здатністюдо 48 Гбіт/с можна вивести зображення формату 4K, 120 Гц або 8K, 60 Гц на великі телевізори чи монітори. Також передбачені два порти USB Type-C – один підтримує DisplayPort та Power Delivery, а інший – Thunderbolt 4.

Для отримання найчіткішого зображення в динамічних сценах ROG Strix SCAR 16 встановлено дисплейну панель Nebula HDR з підсвічуванням Mini LED, частотою оновлення 240 Гц, покриттям 100% колірного простору DCI-P3 та піковою яскравістю 1100 кд/м2. Ця 16-дюймова панель має співвідношення сторін 16:10 та чудово підходить для швидкоплинної зміни зображення.

 

Окремо слід відзначити аудіосистему ROG Strix SCAR 16, що складається з двох високочастотних динаміків і двох спрямованих униз низькочастотних динаміків, які підтримують технологію віртуального об’ємного звучання Dolby Atmos. Технологія двостороннього інтелектуального шумозаглушення відфільтровує фоновий шум як для вхідного, так і для вихідного сигналів, тому голос звучить голосно та чітко.

Ноутбук оснащений акумулятором ємністю 90 Вт·год, що забезпечує автономну роботу протягом до 8,5 годин при відтворенні відео. Пристрій можна зарядити через порт Type-C блоком живлення потужністю до 100 Вт, що додасть зручності в дорозі. У разі використання потужного адаптера живлення потужністю 330 Вт з комплекту, ноутбук SCAR здатний зарядитися з нуля до 50% усього за 30 хвилин.

Для більш комфортного керування збільшено площу клавіатури. RGB-підсвічення клавіатури та нижньої грані, сумісне з технологією Aura Sync, індивідуальний колір підсвічування для кожної клавіші, а також накладки Armor Caps з можливістю персоналізації дають користувачам можливість підкреслити власний стиль. Площу тачпаду збільшено на 10%, крім того, тачпад SCAR 16 версії 2023 року отримав більш приємне на дотик скляне покриття.

Профілі з режимами роботи Silent, Performance і Turbo дозволяють системі автоматично перемикатися між цими режимами залежно від програми, яка використовується, і пропонують інші важливі функції. Серед них: автоматичне перемикання між конфігураціями підсвічування, вимкнення клавіші Windows і тачпада під час ігор тощо. Керувати профілями з режимами роботи дозволяє програмний центр Armory Crate.


ROG Strix SCAR 16 (G634) з процесором Intel Core i9-13980HX, відеокартою NVIDIA GeForce RTX 4080 для ноутбуків, ОЗП 32 ГБ і SSD 1 ГБ та попередньо встановленою Windows 11 Pro з'явиться в Україні вже на початку квітня за рекомендованою ціною 147 999 грн. В комплект поставки, окрім ноутбука та двох блоків живлення, входять миша ROG Gladius III з підтримкою Aura Sync, гарнітура ROG Fusion II 300 з покращеним звучанням, спеціальний міцний рюкзак ROG.