В кінці лютого 2023 року Huawei та SERES підписали угоду про розширення співпраці та оголосили про спільну роботу над першим флагманським розумним автомобілем. Згідно з наявною інформацією, цей автомобіль на новій платформі та з високоякісною інтелектуальною системою водіння може побачити світ вже цього року. Компанії також мають плани із випуску наступних моделей у 2024 році.

У межах довгострокового партнерства Huawei та SERES планують реалізувати понад 1 мільйон електромобілів до 2026 року. Для досягнення цього SERES накопичуватиме промислові ресурси та сприятиме застосуванню нових технологій, матеріалів і процесів у спільних із Huawei моделях.

З іншого боку, пристрої Huawei відповідатимуть за висококласне інтелектуальне водіння, а також цифровий користувацький досвід, який забезпечить інтелектуальний кокпіт на базі HarmonyOS. Окрім того, дві компанії побудують спільний інноваційний центр для просування технологій.

SERES і Huawei розпочали співпрацю у 2021 році. Відтоді Huawei надає виробнику автомобілів інтелектуальні системи водіння, а також заснувала  автомобільний бренд AITO Wenjie.


Дотепер AITO випустила три моделі автомобілів — M5, M7 і M5 EV, що представлені з двома типами двигунів від цього нового китайського автобренда. У 2022 році AITO Wenjie досягла важливої віхи, продавши понад 75 000 електромобілів і ставши одним із брендів, що найшвидше розвиваються на ринку.