В «яблучній» компанії були вимушені погодитися на обладнання iPhone портами USB-C замість фірмового Lightning. Раніше цього місяця Європейський Союз прийняв законодавство, згідно з яким до 2024 року всі телефони та планшети, що продаються в ЄС, повинні використовувати тільки зарядні порти USB-C. Цей крок ніяк не вплине на виробників смартфонів на базі Android, але матиме величезні наслідки для Apple, оскільки її смартфони мають однаковий фізичний дизайн у всіх регіонах світу і оснащені Apple Lightning для заряджання та під’єднання аксесуарів.

Старший віце-президент Apple з глобального маркетингу Грег Джосвіак заявив: «Очевидно, нам доведеться виконувати вимоги урядів ЄС. У нас немає вибору».

Очевидно, Apple не дуже задоволена таким рішенням. Адже компанія завжди намагалася контролювати всі компоненти в своїх продуктах. Саме тому компанія перейшла з чіпів Intel на власний мобільний процесор і зробила інші кроки, що відмовитися від компонентів третіх сторін. Наявність власного зарядного пристрою на iPhone було лише ще одним елементом цієї стратегії. Це означало, що користувачам iPhone доведеться купувати ці зарядні кабелі та пристрої напряму в Apple, а не віддавати ці гроші будь-якому іншому виробнику аксесуарів для USB-C.

Звичайно, фінансово Apple навряд чи сильно постраждає від вимушено відмови від кабелю Lightning. Не виключено, що споживачі будуть з задоволенням купувати кабелі та зарядні пристрої USB-C під брендом Apple.

Поки немає інформації про долю портів Lightning на Apple Pencil, Magic Trackpad та інших аксесуарів Apple, які зараз прив’язані до конектора Lightning.