Компанія Negear анонсувала постачання некерованого 8-портового настільного комутатора MS108UP, який підтримує швидкість мережевого з'єднання 100 Мбіт/сек, 1 та 2,5 Гбіт/сек. Також новинка має технологію PoE, що дозволяє подавати живлення по кабелю Ethernet на ті периферійні пристрої, що підключені до комутатора.

Перша четвірка портів комутатора підтримує стандарт PoE+ (802.3at) з потужністю до 30 Вт на порт, друга четвірка — PoE++ і забезпечує до 60 Ватт на порт. В загальному підсумку пристрій видає до 230 Ватт на всі 8 портів.

До речі, для балансування потужності живлення PoE між портами в залежності від енергоспоживання підключених до них пристроїв тут використовується фірмова технологія PoE Auto-Balance.

За словами виробника, модель MS108UP можна виокристовувати в якості комутатора для обслуговування бездротових точок доступу WiFi 6 з мультигігабітним мережевим портом (включно з Netgear WAX610 та WAX630), а також IP-камер систем відеоспостереження, IP-телефонів, NAS-систем та кабельних модемів.

Крім того, цей пристрій від Netgear є першим на ринку мультигігабітним некерованим комутатором з підтримкою PoE++. Прогнозована ціна на модель MS108UP в США складає 400 дол.