Trend Micro Incorporated провела у Києві масштабну конференцію Security TRENDs, присвячену актуальним проблемам інформаційної безпеки. Її учасниками стали представники провідних українських компаній, що спеціалізуються в області ІБ, системної інтеграції, розробки програмного забезпечення та інформаційних систем, а також представники провідних замовників країни, компаній, що працюють на ринках енергетики й телекомунікацій, в промисловості та ритейлі, сфері фінансів та інших галузях економіки .

Місце і час проведення конференції не випадкові. Україна переживає період бурхливої трансформації й розвитку інформаційних систем, а місцевий ринок стає дуже перспективним для провідних світових компаній. Підприємства країни починають активно використовувати сучасні технології та рішення, прагнучи придбати унікальні конкурентні переваги.

Про ту увагу, яку приділяє Trend Micro розвитку свого бізнесу в Україні, говорить досить представницький склад спікерів конференції. З ключовою доповіддю перед гостями Security TRENDs виступив керуючий директор компанії в Тихоокеанському регіоні та країнах Азії Даня Таккар. Презентації, присвячені основним аспектам забезпечення інформаційної безпеки, представили провідні фахівці компанії, що працюють в Україні, країнах Східної Європи і СНД.

Розвиток технологій, значне підвищення динаміки інформаційного середовища, в якій існує сучасний бізнес, вимагають від підприємств особливої уваги до забезпечення безпеки. Характер кіберзагроз постійно змінюється, й за ним змінюються вимоги до засобів та методів захисту. Розвиток «хмарних» систем, поява нових сервісів і рішень для управління бізнесом, привертають увагу кіберзлочинців, активність яких постійно зростає.

Прикладів успішних атак з боку кіберзлочинців все більше. Досить згадати про напади на інформаційні системи таких компаній, як Verizon, Uber або FitBit навесні цього року, або про знаменитийшифрувальник WannaCry, що вразив системи багатьох підприємств Східної Європи, включно з Україною. Більш того, вже зафіксовані спроби кіберзлочинців використовувати обчислювальні потужності заражених систем для майнінгу криптовалюти.

Кібератаки на інформаційні системи та сервіси сьогодні входять в число п'яти найбільш істотних ризиків, з якими стикається світовий бізнес. Тільки одна успішна атака приносить зловмисникам в середньому $5,9 млн, при цьому, за даними дослідження The Global State of Information Security Survey, 63% професіоналів в області кібербезпеки впевнені: атака на системи їх підприємств – лише питання часу. У 2016 році було зафіксовано 82 мільярди атак, а число нових сімейств програм-вимагачів зросла на 750%.

Ключові спікери Security TRENDs відзначили, що найбільш привабливими для кіберзлочинців сьогодні стають складні корпоративні мережі, «хмарні» системи й віртуальні середовища, а також призначені для користувача пристрої, в тому числі мобільні. Ця обставина вимагає впровадження спеціальних засобів захисту, спрямованих на запобігання втручанню в роботу корпоративних систем на найбільш вразливих напрямках. Саме таке рішення, що поєднує в собі засоби захисту мереж, «хмарних» сервісів та призначених для користувача пристроїв, дає підприємству Trend Micro Connected Threat Defense – унікальну концепцію, що дозволяє бізнесу забезпечити надійний захист своїх інформаційних систем та повний контроль над ними.