Ринок електронних комунікацій України — один з ключових оплотів опору російській агресії. Незважаючи на виклики воєнного часу, руйнування інфраструктури внаслідок бомбардувань та обстрілів, українські оператори електронних комунікацій продовжують забезпечувати мобільний та фіксований зв`язок, будують нові базові станції та розвивають в країні сучасні технології.

Серед компаній мобільного та фіксованого зв`язку найбільшим інвестором став «Київстар», який інвестував за час повномасштабної війни понад 12,3 млрд грн в економіку України. За результатами рейтингу Forbes Ukraine «Найбільші інвестори воєнного часу» національний телеком оператор зайняв п`яту позицію серед більш ніж 60 компаній. Завдяки інвестиціям за час повномасштабної війни Київстар збудував понад 5,5 тисяч нових базових станцій мобільного зв`язку і модернізував більш ніж 13 тисяч базових станцій, відновив зв`язок у 966 звільнених населених пунктах, а ще 4 тисячі населених пунктів підключив до зв`язку 4G.

Одним з інвестиційних проєктів Київстару стало забезпечення роботи мобільної та фіксованої мереж під час блекаутів. Для цього компанія встановила на базових станціях понад 130 тисяч нових акумуляторів, що дозволяє мережі працювати до 6 годин без використання зовнішнього енергоживлення. Також збільшено майже у чотири рази парк генераторів. Крім того, Київстар залучає в Україну найкращі світові технології зв`язку. Так, у 2024 році підписано меморандум із технологічним конгломератом Rakuten Group з метою відбудови цифрової інфраструктури України та розвитку 5G. Відповідно до планів компанії у найближчі три роки в економіку України буде інвестовано 600 млн долл США, у тому числі для розвитку нових технологій зв`язку.

Компанія Київстар також бере активну участь у національному спротиві агресору. За два роки повномасштабної війни на підтримку ЗСУ, допомогу госпіталям, забезпечення інтернетом укриттів виділено понад 1,9 млрд грн. Серед реалізованих Київстаром проєктів – закупівля медичного обладнання для опікового центру «Незламні», забезпечення інженерно-саперних бригад ЗСУ обладнанням для розмінування тадопомога силам ППО України разом із фондом «Повернись живим», та ін.