Корпорація Майкрософт непомітно почала тестувати цікаву зміну в меню «Пуск» Windows 11, завдяки якій в інтерфейсі може з'явитися плаваюча панель, наповнена «супутніми» віджетами. Спостерігач за Windows Albacore виявив нову функцію меню «Пуск» в останніх тестових версіях Windows 11, які Microsoft випустила для загального доступу.

Хоча Microsoft ще не анонсувала цю функцію, «Компаньйони меню “Пуск”», схоже, дозволяють розробникам розширити стартове меню Windows 11 за допомогою віджетів, що знаходяться всередині плаваючого «острова», який можна прикріпити поруч з меню «Пуск». Схоже, що розробники зможуть створювати програми, які надаватимуть інформацію у вигляді віджетів за допомогою адаптивних карток − способу відображення блоків інформації в користувацькому інтерфейсі, що залежить від платформи.

Ці компаньйони можна буде налаштувати в головному розділі налаштувань Windows 11, з можливістю встановлення декількох компаньйонів і перемикачів для їх увімкнення або вимкнення. Albacore зазначає, що ці компаньйони виглядають дуже веб-орієнтованими, подібно до віджетів у Windows 11.

Якщо Microsoft вирішить продовжити роботу над цією функцією меню «Пуск», це може стати відповіддю на втрату «Живих плиток», які були вилучені з Windows 10X і Windows 11, бо не отримали широкої підтримки серед розробників додатків. Microsoft вперше представила їх у Windows 8, коли намагалася заповнити прогалину у своїй ОС Windows Phone. Живі плитки були розроблені за принципом «глянув і пішов», щоб ви могли швидко поглянути на телефон або меню «Пуск» і побачити потрібну інформацію.

По матеріалам The Verge