Компанія Apple анонсувала нову модель планшета iPad Pro з OLED-дисплеєм, а також 13-дюймовий Air. Окрім того, вендор презентував стілус Pencil Pro та бездротову клавіатуру Magic Keyboard.

Як повідомили представники Apple, новий iPad Pro став найтоншим пристроєм за всю історію пристроїв Apple iPad, його товщина не перевищує 5,1 мм. Ця модель постачається у двох версіях – з діагоналями 11 та 13 дюймів. Пристрої містять процесор власної розробки М4 для роботи зі штучними інтелектом, дисплей Ultra Retina XDR-матрицею з піковою яскравістю до 1600 нит та накопичувач обсягом від 256 Гб до 2 Тб. Вартість новинки стартує від 999 дол.

Лінійка iPad Air також поповнилася двома новими моделями – з екранами на 11 та 13 дюймів. Вони оснащені процесором М2 зі збільшеною в 1,5 рази продуктивністю та накопичувачем до 128 Гб. Роздрібна ціна новинки стартує від 599 дол.


Виробник також оновив стілус Apple Pencil Pro та бездротову клавіатуру Magic Keyboard. Стилус отримав тактильний зворотній зв'язок і бездротову зарядку. Його рекомендована вартість – 129 дол.

Клавіатури загалом не змінилася, але її розмір став тоншим. Вартість Magic Keyboard для 11-дюймового iPad Pro становитиме 299 дол, для 13-дюймового — 349 дол.

Всі пристрої вже доступні для попереднього замовлення. В роздрібних мережах вони з’являться з 15 травня.