Оскільки технологічний ландшафт продовжує розвиватися, компанії в усьому світі шукають способи підвищити операційну ефективність і гнучкість своїх ланцюжків постачання. Компанія Ericsson вибрала SAP Integrated Business Planning for Supply Chain (SAP IBP) для підвищення операційної ефективності своєї глобальної мережі постачання.

Цифровізація ланцюжків постачання стає ключовим елементом бізнес-стратегії багатьох компаній, зокрема й телекомунікаційної галузі. Аналіз Deloitte (« 2023 telecom industry outlook») показує, що минулого року компанії в цьому секторі зосереджувалися насамперед на забезпеченні клієнтів розширеними можливостями підключення та вищою продуктивністю, одночасно збільшуючи вартість і конкурентоспроможність. У свою чергу, дослідження KPMG ( «Supply chain trends 2024: The digital shake-up») показують, що в 2024 році технологічна індустрія в першу чергу зіткнеться з такими проблемами, як прозорість і видимість у ланцюжках постачання. І саме технології допоможуть компаніям подолати ці складнощі.

Керуючи мережами з понад 2,5 мільярдами користувачів у більш ніж 180 країнах і 40% глобального мобільного трафіку за межами Китаю, Ericsson у якийсь момент відчув потребу в єдиній технологічній базі для всіх процесів планування та логістики. Відповіддю стало хмарне рішення SAP IBP, яке об’єднує можливості бізнес-планування в різних додатках, покращує здатність компаній прогнозувати ризики і пропонує рішення для вирішення проблем ланцюжків постачання.

За допомогою SAP IBP Ericsson зможе покращити час реагування на продажі, операції, процеси планування ресурсів і запасів. Це дозволить компанії продовжувати зосереджуватися на інноваціях і підвищенні ефективності витрат. Здатність передбачати та задовольняти попит гнучким способом має вирішальне значення для низки цілей корпоративного бізнесу. Вибір SAP IBP є результатом тривалого партнерства, в рамках якого SAP підтримує бачення Ericsson щодо забезпечення необмеженого зв’язку по всьому світу.

За словами Адама Адамчика, Head of Digital Supply Chain, SAP CEE, у контексті оцифрування ланцюжків постачання вкрай важливо використовувати цифрові можливості для інтеграції даних у всій компанії. Необхідно, щоб кожен відділ, який займається плануванням ланцюжків постачання, використовував один набір даних. Дослідження, проведене компанією SAP, показує, що 34 відсотки керівників вважають недостатню стандартизацію ІТ-рішень і додатків основною проблемою в сфері ланцюжків постачання, а 26 відсотків помічає проблеми, пов’язані з інформаційною ізоляцією між підрозділами. Спільна технологічна платформа, що підтримує планування логістики та обмін інформацією в рамках цих процесів, є ключовою потребою для клієнтів, особливо для компаній із глобальним охопленням, таких як Ericsson.