На індустрію ІТ-послуг припадає понад 30% щорічних світових витрат на технології. Це приблизно вчетверо більше, ніж на комп'ютерне обладнання. Експерти Forrester у своєму дослідженні «Global IT Services Market Forecast, 2023 To 2028» виклали основні висновки щодо розвитку ринку ІТ-послуг у найближчі 5 років.

На думку аналітиків, до 2028 р. щорічні глобальні витрати на ІТ-сервіси досягнуть 2 трлн. дол. Щорічне зростання галузі ІТ-послуг становитиме в середньому 4,6%, при цьому щорічне зростання інфраструктури як сервісу (IaaS) складе майже 16%. Найбільш швидкими темпами зростання відбуватиметься в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, де воно досягне майже 6%.

За даними звіту, найближчими роками основне зростання здійснюватиметься у трьох напрямках.

Фінансові послуги та виробництво. Десять найбільших ІТ-сервісних компаній 44% своїх доходів одержують від підприємств сегментів фінансових послуг, виробництва та енергетики. Можливості зростання тут великі: за оцінками Accenture, лише 5% компаній, що займаються виробництвом та наданням інженерних послуг, масштабують зрілі цифрові можливості на всі свої організації.

Керовані послуги. IaaS майже подвоїть свою частку на ринку ІТ-послуг — з 8% у 2022 р. до 15% у 2028-му. Найбільше зростання спостерігатиметься у великих гіперскейлерів. Зростання Google Cloud і AWS в 2023 р. склало 26 і 13% відповідно, а Azure та інші хмарні сервіси Microsoft зросли на 17%.

Кібербезпека. За оцінками Canalys, дві третини з 224 млрд. дол. витрат на кібербезпеку в 2024 р. будуть припадати на ІТ-послуги в галузі консалтингу, аутсорсингу, керованих сервісів, розгортання та інтеграції рішень, обслуговування та підтримки.