Компанія Schneider Electric оголосила про співпрацю з NVIDIA в галузі автоматизації інфраструктури центрів обробки даних та прокладанні шляху до новаторських досягнень у граничному штучному інтелекті (ШІ) та технологіях цифрових двійників.

Schneider Electric використає свій досвід в інфраструктурі центрів обробки даних і передові технології штучного інтелекту NVIDIA, щоб представити перші загальнодоступні зразки ЦОД зі штучним інтелектом. Ці проєкти створені для того, щоб переглянути критерії розгортання та роботи ШІ в екосистемах центрів обробки даних, знаменуючи важливу віху в еволюції галузі.

Із зростанням популярності додатків штучного інтелекту в галузях промисловості та використанням значних ресурсів порівняно з традиційними обчисленнями, потреба в обчислювальній потужності зросла експоненціально. Розвиток штучного інтелекту призвів до значних трансформацій і складнощів у проєктуванні та роботі центрів обробки даних, коли оператори працюють над швидким будівництвом і експлуатацією енергостабільних об’єктів, які є енергоефективними та масштабованими.

Сучасні зразки Центрів обробки даних

На першому етапі цієї співпраці Schneider Electric представить передові еталонні проєкти ЦОД, розроблені для прискорених обчислювальних кластерів NVIDIA та створені для обробки даних, інженерного моделювання, автоматизації електронного проєктування, автоматизованого проєктування лікарських засобів і генеративного штучного інтелекту. Особлива увага буде зосереджена на забезпеченні потужного розподілу, системах рідинного охолодження та елементах керування, розроблених для забезпечення простого введення в експлуатацію та надійної роботи кластера з надзвичайною щільністю. Завдяки співпраці Schneider Electric надасть власникам і операторам центрів обробки даних інструменти та ресурси, необхідні для безпроблемної інтеграції нових і розвиваючих рішень ШІ в їх інфраструктуру, підвищення ефективності розгортання та забезпечення надійної роботи протягом життєвого циклу.

Відповідаючи змінним вимогам робочих навантажень штучного інтелекту, еталонні проєкти запропонують надійну структуру для впровадження прискореної обчислювальної платформи NVIDIA в центрах обробки даних, одночасно оптимізуючи продуктивність, масштабованість і загальну стійкість. Партнери, інженери та керівники центрів обробки даних можуть використовувати ці еталонні проєкти для існуючих приміщень дата-центрів, які повинні підтримувати нові розгортання серверів штучного інтелекту високої щільності та нових збірок центрів обробки даних, які повністю оптимізовані для кластера штучного інтелекту з рідинним охолодженням.

Майбутній план дій

Окрім еталонних проєктів центрів обробки даних, AVEVA, дочірня компанія Schneider Electric, підключить свою платформу цифрових двійників до NVIDIA Omniverse, забезпечуючи уніфіковане середовище для віртуального моделювання та співпраці. Ця інтеграція забезпечить безперебійну співпрацю між проєктувальниками, інженерами та зацікавленими сторонами, прискорюючи проєктування та розгортання складних систем, одночасно допомагаючи скоротити час виходу на ринок та витрати.  

У співпраці з NVIDIA Schneider Electric планує досліджувати нові випадки використання та застосування в різних галузях промисловості та розвивати своє бачення позитивних змін і формування майбутнього технологій.