Компанія Dell Technologies днями анонсувала дві нові моделі мережевих сховищ даних для побудови горизонтально-масштабованих NAS-систем PowerScale. Пристрої F210 і F710, що повністю побудовані на SSD-накопичувачах, використовують одно-і двосокетні сервери Dell PowerEdge з форма-фактором 1U, оснащені новітніми процесорами Intel Sapphire Rapids Xeon, оперативною пам'яттю DDR5 і високошвидкісною шиною PCIe 5.

Модель F210 − це система молодшого класу з обмеженою ємністю, розрахована на встановлення до чотирьох накопичувачів NVMe. Завдяки підтримці в моделі F210 QLC-накопичувачів ємністю 15-Тбайт її максимальна ємність удвічі зросла порівняно з молодшою моделлю F200.

Модель F710 забезпечує високу продуктивність і ємність, вміщуючи в корпусі 1U до 10 накопичувачів NVMe. Це на два диски більше, ніж попередня модель F600.

За даними Dell, у порівнянні з попередніми моделями PowerScale F200 і F700 нові системи забезпечують покращення до 2-х разів швидкості потокового запису та читання та збільшення продуктивності до 2,6 разів при обслуговуванні «важких» додатків з високим ступенем паралелізму та чутливістю до затримок при зверненні до даних.