За даними аналітичної компанії TrendForce, загальна кількість глобальних поставок смартфонів зі складаними дисплеями у 2023 р досягла 15,9 млн одиниць. Це на 25% більше, ніж роком раніше. Здається, що динаміка доволі позитивна, водночас складані смартфони все ще займають надзвичайно низьку частку на ринку смартфонів – менше 1%. Для прикладу, минулого року загальний обсяг відвантажених смартфонів на світовому ринку смартфонів склав більше 1 млрд штук.

В 2024 році, на думку експертів з TrendForce, поставки складаних смартфонів також будуть зростати, але нижчими темпами: лише на 11% рік до року, до рівня 17,7 млн. одиниць. Усього за підсумками 2024 р. такі смартфони займатимуть близько 1,5% даного ринку за кількістю, а в 2025-му році їх частка на глобальному ринку зросте до 2% (в штучному вираженні).

Серед факторів, які шкодять швидкому попиту на складані смартфони, аналітики TrendForce відзначають чималу кількість відмов механічних вузлів (в основному це відноситься до ранніх моделей). Друга причина слабкого попиту — дуже висока середня ціна в порівнянні з аналогічними по характеристами смартфонами у форм-факторі моноблоків. Всі ці фактори в купі приводять до сумнівів потенційних покупців щодо придбання таких девайсів.