Попри всі виклики, ІТ-сектор лишається ключовим в експорті послуг та пропонує перспективний карʼєрний шлях. Одна з найбільших IT-компаній в Україні GlobalLogic, що посіла 4 місце у рейтингу DOU найпривабливіших компаній для українських айтівців, продовжує залучати талановитих фахівців. Команда розповіла, які напрями матимуть найбільший попит у 2024 році.

Станом на лютий 2024 року, GlobalLogic має понад 160 відкритих позицій у різноманітних проєктах. Більш ніж половина позицій (63%) передбачають віддалену співпрацю. Найактуальнішими напрямами є наступні: 

  • .NET – 22 відкритих позицій;

  • Java – 21;

  • DevOps – 17;

  • C++ – 16;

  • QA Automation – 14

С++ стек залишається актуальним котрий рік поспіль: у 2023 спеціалісти цього напряму також входили в топ найзатребуваніших. Навички C++ застосовуються під час створення ПЗ у сфері автопрому, медицині, для мережевих пристроїв, комп’ютерних ігор тощо. 

Щоб надавати можливість розробникам-початківцям вдосконалити свої знання, GlobalLogic запускають новий курс GL BaseCamp C/C++ у Львові. Після завершення курсу, найкращі студенти зможуть приєднатись до проєктів компанії.

Але свій шлях в ІТ можна почати не тільки з технічних спеціальностей. Наприклад, компанія шукає українців, які долатимуть довгі відстані на транспортному засобі в Італії та Іспанії і таким чином допоможуть інженерам у цифровізації карт.


Свій шлях в IT-компанії я починала з ролі програмної координаторки 14 років тому,  – говорить Анна Щербакова, операційна директорка GlobalLogic. – До речі, така тривала співпраця — популярна практика серед наших фахівців. 27% з 6500 спеціалістів в Україні співпрацюють з компанією понад 5 років”.