Українська команда «Netflix&Chill» посіла друге місце у загальному рейтингу змагань, що пройшли в межах кібернавчань із захисту об’єктів критичної інфраструктури. Ця подія тривала з 5 по 9 лютого 2024 року у Варшаві (Польща). Команда складалася з фахівців Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку. 

Золото виборола команда з Естонії, а бронзу – Польщі. Загалом у змаганнях взяли участь 16 команд з Німеччини, Албанії, Польщі, Естонії, Литви, Словаччини, Словенії, Молдови та Румунії.

Проведення кібернавчань також забезпечило поглиблене вивчення таргетованих атак на об'єкти критичної інфраструктури енергетичного сектору, визначення індикаторів обміну та розробку стратегій пом’якшення впливу спрямованих на енергетичний сектор кібератак і запобігання їм.

Навчання проводилося у форматі «Train-the-trainers» («Тренуй тренерів»). Такий підхід надав можливість учасникам заходу ділитися отриманими знаннями з колегами та посилювати кіберстійкість працівників об'єктів критичної інфраструктури України.

«Поєднання навчання зі змаганням є чудовим форматом, який дозволяє нашим фахівцям проявити себе, отримати нові знання, а потім ділитися ними з колегами. Дякую партнерам зі США та Польщі, які організовують та запрошують нас на такі навчання», – зазначив керівник ДЦКЗ Олексій Дорофєєв.

Організаторами кібернавчань виступили Міністерство цифровізації Республіки Польща, науково-дослідний інститут «Наукова і Академічна комп’ютерна мережа» та офіс Директора з інформаційних технологій Міністерства енергетики США.