В рамках міжнародної конференції «Кіберстійкість у сучасному світі. Досвід України», що відбулася у Варшаві (Польща), директор Департаменту кіберзахисту Адміністрації Держспецзв’язку Данило Мялковський повідомив, що під час розробки законодавства у сфері кібербезпеки, в тому числі захисту об'єктів критичної інфраструктури, Україна комплексно адаптує європейські норми у сфері кіберзахисту та впроваджує практичні рекомендації стосовно їх виконання. 

«Ми вже імплементували більше ніж 320 міжнародних стандартів у сфері кіберзахисту, інфраструктури відкритих ключів, електронної ідентифікації, ІТ-безпеки, криптографії. Це дає нам можливість з одного боку впроваджувати передові практики, з іншого – більш ефективно інтегруватися в європейський та світовий цифровий простір, а також реагувати на кіберінциденти та протистояти кібератакам і бути захищеними від спроб ворога зламати нашу критичну інформаційну інфраструктуру», – зазначив Данило Мялковський.

За його словами, в найближчих планах Держспецзв'язку – дослідження та імплементація європейських схем сертифікації з кібербезпеки IT-продукції. Служба також має намір запропонувати шляхи  взаємного визнання Україною та ЄС результатів сертифікації IT-продуктів у сфері кібербезпеки. 

Наразі Україна у різних статусах бере участь у діяльності Європейського комітету зі стандартизації, Європейського інституту телекомунікаційних стандартів, Міжнародного союзу електрозв’язку тощо.

Упровадження стандартів ETSI, ISO/IEC, CEN та ITU у сфері кіберзахисту, а також оцінка відповідності ним в Україні є одними з пріоритетних завдань як Держспецзв'язку, так і інших суб’єктів цієї сфери.

Міжнародна конференція «Кіберстійкість у сучасному світі. Досвід України» організована Держспецзв’язку та проєктом EU4DigitalUA, що фінансується ЄС.