Як стало відомо зі службового повідомлення керівника Microsoft Gaming Філа Спенсера, корпорація Microsoft має намір звільнити 1900 працівників — або близько 8% від 22 тисяч співробітників зі свого підрозділу Gaming. Більшість звільнень припадає на Activision Blizzard, хоча скорочення також торкнуться працівників Xbox і ZeniMax. Нагадаємо, що минуло лише трохи більше трьох місяців, як команди Activision, Blizzard і King приєдналися до Microsoft.

В своєму службовому листі Філ Спенсер написав, що в 2024 році керівництво Microsoft Gaming і Activision Blizzard прагнуть узгодити стратегію та план виконання доходів зі стійкою структурою витрат, яка підтримуватиме весь бізнес ігрових продуктів. У рамках цього процесу було прийняте болісне рішення скоротити чисельність робочої сили приблизно на 1900 працівників із 22 тисяч людей у команді загалом.

Спенсер визнає, що фахівці, які безпосередньо постраждали від цих скорочень, зіграли важливу роль в успіху команд Activision Blizzard, ZeniMax і Xbox, і вони повинні пишатися всім, чого досягли. Однак компанія дуже вдячна їм «за творчість, пристрасть і відданість, яку вони привнесли» і надасть повну підтримку всім тим, хто постраждав під час переходу, включаючи вихідну допомогу відповідно до місцевого трудового законодавства.