Штучний інтелект останнім часом все частіше використовують для роботи та повсякденного життя. Саме тому Microsoft вивела на ринок свій продукт Copilot помічника з ШІ для додатків і служб Microsoft 365, що включають набір офісних програм Word, Excel, PowerPoint і Outlook. Нагадаємо, що Copilot використовує потужну мовну модель від OpenAI GPT-4 з Microsoft Graph для допомоги користувачам в їх роботі. Цей інструмент позиціонується як додаткова функція, яка розширює можливості Microsoft 365 для бізнесу.

Інтеграція Copilot з Microsoft 365 була оголошена 16 березня 2023 року і спочатку цей сервіс був доступний лише для невеликої кількості підприємств та приватних осіб з метою тестування. У листопаді того ж року Copilot для Microsoft 365 став загальнодоступним для великих підприємств з корпоративною підпискою, саме тоді 40% компаній зі списку Fortune 100 почали використовувати Copilot.

Відтепер Copilot для Microsoft 365  доступний для організацій будь-якого розміру із підпискою:

  • Microsoft 365 Business Standard

  • Microsoft 365 Business Premium

  • Microsoft 365 E5

  • Microsoft 365 E3

  • Office 365 E3 і Office 365 E5 (раніше потрібна була ліцензія Microsoft 365).

Тобто на сьогодні немає мінімальних вимог до кількості ліцензій і компанії можуть поступово вводити цей інноваційний інструмент у свою роботу.

Copilot для Microsoft 365 працює з усім обсягом робочих даних, включно з електронною поштою, нарадами, чатами, документами, а також з Інтернетом. За допомогою його підказок можна генерувати оновлення статусу на основі ранкових зустрічей, електронних листів і ланцюжків чату.