В американській компанії з управління нерухомістю Intempus Realty успішно завершено впровадження рішення для обробки документів на базі штучного інтелекту IW Document Flow Recognizer: AI Service.

Intempus Realty надає професійні послуги для клієнтів, які бажають купити, продати, інвестувати, побудувати, орендувати або рефінансувати у нерухомість. Компанія працює на ринку вже 19 років, має понад 1000 співробітників у США та Канаді.

Співпраця між Innoware та Intempus Realty почалась у вересні 2023-го року. Перед американською компанією постало завдання вирішити проблему з обробкою великого потоку нестандартизованих вхідних інвойсів, частина яких була у паперовому вигляді чи навіть написана від руки. Керівництво шукало способи оптимізації цього процесу, оскільки він займав багато часу, до того ж виникало чимало помилок через людський фактор. В рамках співпраці спеціалісти Innoware запропонували автоматизувати обробку вхідної кореспонденції і для цього впровадити рішення на базі штучного інтелекту (ШІ). З цією метою інженери системного інтегратора за місяць розробили і натренували кастомну модель IW Document Flow Recognizer: AI Service.

Відзначимо, що рішення IW Document Flow Recognizer: AI Service розроблене командою Innoware на платформі сервісів Microsoft і призначене для спрощення роботи з великим обсягом документів. Це стає можливим завдяки створенню моделі на базі ШІ для аналізу та автоматичної обробки різних типів документів та занесення необхідної інформації в ERP- чи CRM-систему, або у систему документообігу.

Загалом таке рішення здатне виконувати машинне розпізнавання, аналіз та автоматичну обробку необхідних даних у різних типах документів – інвойси, квитанції, контракти, паперові документи та їх скан-копії, PDF-файли, документи Word, електронні таблиці тощо; класифікувати документи по стандартним формам чи ключовим фразам.

Після впровадження IW Document Flow Recognizer: AI Service час обробки одного інвойсу скоротився до 10-15 секунд, притому будь-яка кількість документів може оброблюватися паралельно. Наразі кожного місяця в Intempus Realty надходить близько 1500 інвойсів, водночас бухгалтерський відділ компанії більше не витрачає час на ручну роботу з ними.

Переваги IW Document Flow Recognizer: AI Service:

  • інтелектуальне розпізнавання як друкованих паперових документів, так і написаних від руки;

  • автоматизація обробки великої кількості вхідних документів – рахунків, накладних, квитанцій, контрактів;

  • автоматичне занесення отриманих даних в облікові ERP, CRM системи або системи документообігу;

  • підвищення швидкості роботи з документами у сотні разів;

  • постійне вдосконалення і тренування моделі ШІ під процеси та типи документів клієнта;

  • зменшення ймовірності помилок і затримок, пов`язаних із людським фактором;

  • доступність 24/7, цілодобово без перерви;

  • масштабування (може обробляти будь-яку кількість документів одночасно).

Ще одна перевага розробленого Innoware рішення полягає в тому, що за потреби модель ШІ можна натренувати для отримання з інвойсу будь-якої специфічної інформації, а в майбутньому – і для автоматизації обробки інших типів документів.

«Співпраця між нашими командами була конструктивною та продуктивною. Це дозволило вкластися у всі заплановані терміни та бюджет. Також для мене було важливо, що фахівці Innoware швидко реагували на всі запити та пропозиції. Мені подобається результат і сподіваюся, що це рішення значно підвищить ефективність документообігу. Innoware зарекомендувала себе як надійний і кваліфікований партнер», – зазначив Майкл Хесін, генеральний директор «Intempus Realty».

Зазначимо, що Innoware понад 22 роки допомагає підприємствам по всьому світу запроваджувати інноваційні інформаційні системи управління бізнесом: надає послуги з впровадження та підтримки  Microsoft Dynamics 365 (ERP, СRM), хмарних рішень Microsoft AZURE та усієї лінійки cервісів Microsoft 365, рішень по автоматизації бізнес-процесів на базі low-code платформи Microsoft Power Automate.