Українські інженери GlobalLogic  розробили програмне забезпечення для біонічних протезів із використанням штучного інтелекту. Цей проект став переможцем міжнародної премії Hitachi Inspiration of the Year Award. Нагороду у 6000 євро команда передає на потреби реабілітаційного центру Unbroken.

Компанія GlobalLogic повідомила, що її інженери створили менеджмент-систему для управління та налаштування біонічного протезу, а також алгоритми з використанням машинного навчання. Крім того, команда інженерів розробила веб-платформу для подачі заявки пацієнтом на протезування. Ця розробка полегшує життя пацієнта як на організаційному рівні, так і на рівні освоєння використання біонічного протезу. 

Нагороду у 6 000 євро розробники вирішили передати реабілітаційному центру Unbroken для протезування військових. За різними даними, протезування потребують щонайменше 20 тисяч людей в Україні.

Безпосередньо біонічний протез не є розробкою GlobalLogic, а є проєктом партнерів – компанії Allbionic.

Відзначиимо, що премія Hitachi Inspiration Award покликана привернути увагу до ключових цінностей компанії — гармонії, щирості та новаторського духу. Премія відзначає проєкти  компаній групи Hitachi в різних сферах.