Результати опитування, проведеного Aсоціацією Wireless Broadband Alliance (WBA), показали, що майже половина організацій виявили намір перейти на технологію WiFi 7 до кінця 2024 року. Серед респондентів − телеком-оператори, вендори та компанії з різних галузей, всього було опитано понад 200 учасників ринку. Більше 41% планують почати використовувати WiFi 7 до кінця 2024 року, що стане можливим після отримання цією технологією статусу стандарту IEEE. Притому 7,5% вже впровадили цю технологію.

Дві третини опитаних вказали, що основною перешкодою для впровадження WiFi 7 та попередньої WiFi 6E є обмежена доступність діапазону 6 ГГц для бездротових мереж.

Окрім того, понад 47% компаній висловили намір впроваджувати технологію OpenRoaming, розроблену Cisco, до кінця наступного року. Ця технологія забезпечує прозорий роумінг бездротових клієнтів між різними мережами WiFi. Також 33% вже впровадили підтримку OpenRoaming, яка в даний час підтримується більш ніж 3.5 мільйонами хот-спотів WiFi по всьому світу.