Тайванський виробник мережевого та телекомунікаційного обладнання D-Link повідомив про доступність в Європі модему DWP-1010, який забезпечує підключення до Інтернету по стільниковій мережі та призначений для встановлення поза приміщеннями. Компанія позиціонує свій новий продукт як рішення для організації фіксованого бездротового доступу до Інтернету (Fixed Wireless Access, FWA). Девайс можна застосовувати бізнесом різного масштабу для резервування провідного з'єднання, а також домашніми користувачами, що живуть у місцях, де немає надійного дротового інтернету.

Пристрій містить 6 внутрішніх антен 5G/LTE і забезпечує швидкість вхідного трафіку до 4 Гбіт/сек при використанні 5G і до 2 Гбіт/сек при використанні LTE. Водночас для вихідного трафіку максимальна швидкість становить відповідно 620 і 150 Мбіт/сек. У разі слабкого сигналу 5G модем автоматично перемикається в режим LTE.

 

D-Link DWP-1010 має слот для картки Micro SIM, а також мультигігабітний Ethernet-порт 2.5GbE, який додтаково використовується для подачі живлення на модем за допомогою технології PoE. Ще в комплекті є кожух, що забезпечує захист електронних компонентів модему від екстремальної погоди за класом IP67.