Компанія Seagate, відомий американський виробник жорстких дисків, анонсувала нове покоління дискового масиву Corvault. Зазначається, що в ньому можна встановити до 106 повнорозмірних дисків великої ємності Exos з інтерфейсом SAS 12 Гбіт/сек. Завдяки використанню останньої 28-терабайтної моделі Exos X24 з технологією запису Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR), максимальна ємність Corvault 4U106 таким чином дорівнює 2,5 Петабайт.

Також в масиві можна встановлювати 24-терабайтні Exos X24 з традиційною технологією запису Conventional Magnetic Recording (CMR), і в цій конфігурації його максимальна ємність становить 2 Пбайт.

Corvault 4U106 виконаний у стійковому конструктиві 4U, призначений для зберігання блокових даних та працює як масив JBOD (Just a bunch of disks), тобто єдиний логічний простір розподілено по жорстких дисках послідовно. Для забезпечення безперервного доступу до даних у випадку аварійних збоїв в Corvault 4U106 застосовуються фірмові механізми «самолікування» – Advanced Drive Regeneration (ADR) та Advanced Distributed Autonomic Protection Technology (ADAPT).

Повідомляється, що системи Seagate Corvault 4U106 будуть доступні замовникам наприкінці грудня.