Аналітична агенція Gartner опублікувала нову редакцію свого рейтингу вендорів розподілених файлових сховищ та рішень для зберігання об'єктних даних Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage.

Нагадаємо, що продукти цього класу зазвичай використовуються у корпоративному секторі та державних організаціях для зберігання неструктурованих даних.

У новому рейтингу Gartner Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage 2023 року в число лідерів увійшли такі компанії: Dell Technologies, IBM, Pure Storage, Qumulo та Scality (OEM-партнер HPE). Компанії Hitachi Vantara, Huawei і NetApp були віднесені до категорії «Претендент», а постачальник гіперконвергованих систем Nutanix − до категорії «Візіонери». 

Компанія IEIT Systems (раніше називалася Inspur), як і в минулому році, потрапила в категорію "Нишові гравці".

Серед основних висновків аналітиків:

  • Dell Technologies, IBM, Pure Storage і Scality продовжують утримувати позиції лідерів ринку розподілених файлових сховищ та рішень для зберігання об'єктних даних. Притому компанія IBM, хоча і залишилася в лідерах, але знизила крітерій "Здатність виконання ".

  • Hitachi Vantara, Huawei і NetApp претендують на позицію лідерів. Nutanix розглядається як візіонер. Inspur залишається в групі нішевих гравців.

 

«Магічний квадрант» виробників розподілених файлових сховищ та рішень для зберігання об'єктних даних 2023 р. Джерело: Gartner, 2023